Got a Mac

Got a Mac på nytt!

Home  >>  Gotamac  >>  Got a Mac på nytt!

Got a Mac på nytt!

No Gravatar

Nu sker i det närmaste ett litet paradigmskifte i vår förening!

Nya tider och nya medlemmar kräver mer uppdaterade grepp så som vårt interface ut mot medlemmarna, vårt sätt att kommunicera, vad vi kommunicerar och vad föreningen skall stå till tjänst med. Men inte minst, hur kan vi interagera medlemmar emellan? Det är i tiden att kunna kommunicera i olika fora såsom forum, blogg, chat, videosamtal, epost, telefon och dessa är tillgängliga via internet. Nu finns allt detta till buds även för vår förening! Vi är oerhört stolta och glada för det och hoppas att alla deltar där man kan och vill!

Föreningen Got a Mac har genom åren gått igenom olika faser (för att inte säga ’stålbad’ efter att ha läst lite ur gamla Infoblad) med ned- och uppåtgående trender och avancerandegrader samt ned- och uppåtgående medlemsantal. Just medlemsantalet står i direkt relation till på vilket sätt man agerar, interagerar och vilken nivå av information som förmedlas. Helt enkelt, vi tappar medlemmarnas engagemang och medlemmar i sig om vi inte har en viss nivå på det vi gör. Detta har vi uppmärksammat och vill möta dessa, ska vi kalla det ’krav’, som medlemmar i stort har på en förening som denna.

Nivån kan ju alltid diskuteras, det kan t ex finnas fler kategorier eller nivåer på informationsutbyte/ kommunikation/interaktion för olika behov men det står helt klart för oss att den mer avancerade användaren har fått komma i andra, ja till och med tredje, hand en längre tid. Detta vill vi ändra på. Därför uppmanar vi alla att bjuda in och engagera människor som är intresserade av Mac generellt men som också kan anses vara vad vi kallar ’datanörd’ och gärna ger sig in i utvecklingsfrågor! Hör gärna av er till oss med synpunkter! Tala gärna om ifall du kan bidra på något sätt.

Ett led i vårt utvecklingsarbete har varit att göra oss mer tillgängliga och att ha en snygg profil utåt. Detta involverar logga och webplats. Båda har nu arbetats fram i ny form; www.gotamac.se har tagits fram av Bo Askne (huvudman) och Kjell Ericson (blogg och forum) samt logga som Loggogruppen röstat fram, förslaget inkom från Bo Askne och original har Henrik Wannheden gjort:

Vår wiki-sida www.got-a-mac.org finns kvar och har en hel del information såsom tips och trix och fungerar som logg för allt vårt gamla material. Vi har fortfarande ett jobb i styrelsen att göra vad gäller vilken-info-vi-lägger-var-och-hur.

Det vi också jobbar på är en profilmanual där det ska stå hur loggan ska se ut, vilka varianter vi har och när och var den får användas. Det ska också stå hur vi skriver Got a Mac och vi har i den så kallade Loggogruppen tagit beslut om att vi ska skriva Got a Mac utan bindestreck. Loggan såväl som manualen kommer att finnas tillgänglig så småningom för användning.

Men till sist måste jag ju nämna vårt 25-årsjubileum nu på onsdag 18 maj! Har du missat det så gå in och anmäl dig nu! Anmälan Got a Mac 25 år!

Vi firar med utställning, bildspel, föredrag, intervjuer, expertpanel, livesändning, workshops — t ex om Sociala Media med Martin Lindeskog — och mycket mer! Konferencier kommer PA Ståhlberg att vara, vi har fotograf Anna Sigvardsson på plats och förhoppningsvis en hel del utav föreningens egna proffsfotografer!

Tid: 18 maj kl 18:00 – 21:00
Plats: Sensus Studieförbund, Drottninggatan 30
Välkommen till vårt nya Got a Mac och till vårt 25-årsjubileum! på onsdag!

 

loading comments...